Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Gerçekten havada değildik ama uçak sahneleri beni çok zorladı

SİNE RÖPORTAJ: TUVANA TÜRKAY

Atalay Demirci'nin başrolünü oynadığı 'Güvercin Uçuverdi' filmiyle izleyiciyle buluşan Tuvana Türkay, sorularımı yanıtladı...
Sinemaseverler 'Güvercin Uçuverdi'de ne bulacak? Filmimizde uzun zamandır hasret kaldıkları Yeşilçam samimiyetini ve sıcaklığını bulacaklar. Filmdeki her karakterin kendine ait bir hikayesi, karakter özelliği olarak rengi, değişimi ve dönüşümü var. Toplumca gülmeye ihtiyacımızın olduğu şu zamanlarda; yüzümüzü güldürecek, naif, 7'den 70'e herkesin izleyebileceği bir film yapmaya çalıştık. Bu, herkesin gönül rahatlığı ve bol kahkahayla izleyebileceği bir aile komedisi. Umarız seyirci beğenir. Ayrıca sinemaseverler bir kenara dursun, sinema sevmeyenlerin de bir an evvel sinemayı ve komediyi sevmesini öneriyorum.

YERE BASMAK İSTEDİM
Filmde iki erkek arasında kalan bir hostesi canlandırıyorsunuz. Hosteslik mi zordu, iki erkek arasında kalmak mı? Uçaktaki çekimlerde epey zorlandım. Gerçekten havada değildik, yolcular gerçek değildi, benden bir şey talep etmiyorlardı ama yine de zorlandım. Kapalı bir mekanizmanın içinde kalmak, bir süre sonra yere basmak istemenize neden oluyor. Huzursuz bir ortamdı. Hosteslik zor bir meslek; çok sabır istiyor. Benim canlandırdığım 'Sema'nın durumu çok zor. O iki erkekten biri, ailesinin evlenmesini istediği fakat 'Sema'nın görmeye bile tahammül edemediği pilot 'Sümük Turgut.' Gökçe Özyol, şahane bir karakter çıkardı ortaya, çok güldüm izlerken. İnsan ailesi istemese de bir kişiyi sever, aşık olur, hayatında ister. 'Sema'nın gözü de, gönlü de 'Yüksel Güvercin'de. Gerçek hayatta, gerçek duygular sizi asla iki kişi arasında bırakmaz; birini seçer ve yaşarsınız.
Çekimlerde sizi zorlayan sahneler oldu mu? Otobüsle kaçış sahnelerimiz... Dengesiz bir düzenek olduğu için zorlandım. Bir de hava çok sıcaktı, havasızlık epey bunalttı beni. Uçak içi çekimlerde çok zorlandım. Bir sahnede Gökhan Yıkılkan'ın yanlışlıkla karnıma şut çekmişliği bile var! Sonra acıyla ağlamaya başlamıştım. Ali Abi (Erkazan), bütün şefkatiyle hayata döndürdü beni.

YEŞİLÇAM AŞIĞIYIM
Sizi TV dizilerinde hüzünlü rollerde görmeye alıştık. Komedide oynamak nasıl bir deneyimdi? Yönetmenlerimiz benim enerjime güvendi ve beni yoğurup yontup 'Sema' yaptı. Tereddüt etmek yerine, birlikte oynadığım oyuncuların samimiyetiyle kendimi son derece güvende hissettim. Başta Atalay Demirci... Biz iyi bir ekip olduk.
Dramda mı oynamak daha keyifli, yoksa komedide mi? Bu soru benim için 'Ağlamayı mı daha çok seviyorsun, yoksa gülmeyi mi?' gibi bir şey. Ağlamak güzeldir, hem de çok güzel. Gülmek ve güldürebilmenin mutluluğu da apayrı tabii. Bu ikisini ayrı tutamıyorum. Aklıma Türkan Şoray'ın 'Ateş Parçası' filminde palyaço kılığında, 'Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar' şarkısını söyleyerek ağladığı sahne geldi. Bak, gözlerim doldu hemen...
Sizce Türk sinemasında en iyi kadın komedi oyuncusu kim? Adile Naşit... Kaşlarını bile ayrı severim. Bir de Ayşen Gruda... Aynı gemiye binme şansını yakaladığım mükemmel insan.
Yeşilçam'dan örnek aldığınız bir isim var mı? Yeşilçam aşığı biri olarak hayatta olan veya olmayan tüm oyuncular benim öğretmenim ve değerlim. Ve onlara değer verilmeli. Hak ettikleri saygıyı görmediklerini düşünüyorum.
Türk sinemasının 100'üncü yılında bulunduğu noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Son dönemde daha çok önem veriliyor ama birkaç oyuncu dışında diğer oyuncuların değer görmediğini düşünüyorum. Sinemamızın şu andaki durumu geç gelen bahar gibi. En azından birileri, asıl değer verilmesi gereken yerin sinema olduğunu fark etti. Yeni filmlerin kapısı hiç kapanmasın. Müzik ne kadar evrenselse, sinema da o kadar evrensel.
SİZCE NE İFADE EDİYOR?
Atalay Demirci: Ebedi dost
'Kara Para Aşk': Bir sene
Aşk: Yeni bestemin adı


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA